Internationell handel

Handelskammaren verkar för att förbättra företagens möjligheter att utvecklas sina affärer - lokalt, regionalt och internationellt. 
Internationell handel, Mellansvenska Handelskammaren

Bättre internationella affärer

Mellansvenska Handelskammaren har möjlighet att erbjuda dig en rad export- och importutbildningar – allt för att du och ditt företag skall kunna göra bättre internationella affärer.

Läs mer om Export- och importutbildningar.

Företagsanpassade utbildningar

Är du intresserad av specialutformade utbildningar till just ditt företag? Kontakta oss med vad som intresserar just dig.

Idag erbjuder vi en specialutformad kurs i leverensvillkor, Incoterms 2010 och dokumenthantering. 

Läs mer här >>

Handelsdokument

Vi hjälper dig att legalisera ursprungscertifikat, fakturor, prislistor, importcertifikat och liknande handlingar som krävs för internationell handel. Olika länder ställer olika krav på och kraven ändras kontinuerligt, så hör av dig till oss om du känner dig osäker.

Läs mer om Handelsdokument för internationell handel.

Andra Handelskammare

I Sverige finns elva regionala handelskamrar från Luleå i norr till Malmö i söder. Handelskamrarna är privata och självständiga medlemsorganisationer som samarbetar inom ramen för Sveriges Handelskamrar. Vi arbetar för företagens bästa och är engagerade i tillväxtfrågor som exempelvis infrastruktur, internationell handel och kompetensförsörjning.

Under mer än 100 år har handelskamrarna drivit företagens intressen och varit en betydelsefull opinionsbildare i frågor för företagen. Genom täta kontakter med politiker och tjänstemän, genom debattartiklar, rapporter, möten, svar på remisser och nätverkande, bildar vi opinion för att det ska bli lättare att driva företag. 

Handelskamrarna är en högkvalitativ mötesplats som erbjuder medlemmarna intressanta affärs- och nätverksmöjligheter. Dessutom fyller vi en unik och viktig roll i samhället som oberoende tredje part.

Användbara länkar


Importhandboken
Lagar och regler inom import förändras över tiden och för att du ska ha en möjlighet att hålla dig uppdaterad om vilka regler, förordningar och rutiner som gäller för just din verksamhet har vi samlat relevant basinformation i denna Importhandbok. Vi lotsar dig genom de viktigaste områdena att känna till vid import.

Importhandboken vänder sig till dig som:
  • planerar att starta upp en importverksamhet 
  • vill utveckla din import
  • har allmänna frågor om import
Har du synpunkter på innehåller är du välkommen att kontakta Chamber Trade Sweden.
Grensetjänsten
Här hittar du svarar på frågor som rör skatt, moms och registrering för utländska verksamheter i Norge, registrering av utländsk arbetskraft, mm.
Tullguiden 
Vänder sig till dig som inte har så mycket tullerfarenhet sedan tidigare. 
Export Hermes 
Stiftelsen "Fonden för Exportutveckling". Fondens ändamål sedan 1981, där Handelskamrarna är en av stiftarna, är att genom stipendieverksamhet och på annat sätt uppmuntra svensk företagsamhet till ökade exportansträgningar.

Från vår region har Export Hermes tilldelats följande företag:
  • 1993 Electronia Gävle AB
  • 2003 Haglöfs Scandinavia AB
  • 2008 Cibes Lift AB
  • 2012 Pappelina

Market Access Database 
Info om införselavgifter till andra länder m.m.